O le DOSFARM e fa'atasi ma le suka VC mints e fa'atasi ma oe i le Ipu a le Lalolagi

Le Ipu a le Lalolagi a le FIFA (FIFA World Cup) , o loʻo taʻua o le "Ipu a le Lalolagi", o se taʻaloga soka lea e auai ai 'au a le atunuʻu mai le lalolagi atoa, o loʻo faʻatusalia ai le mamalu maualuga i le lalolagi soka, ma e sili ona lauiloa ma faatosinaga. O le Ipu a le Lalolagi e silia ma le 3.5 piliona tagata matamata i le lalolagi atoa. O le Ipu a le Lalolagi e faia i tausaga ta'i fa, ma e mafai e so'o se atunu'u o le FIFA (fa'itulagi) ona tu'uina atu se 'au e fai saini mo lea fa'amoemoe.

Le au a le atunuu Pasila o le 'au na sili ona manumalo i le Ipu a le Lalolagi (5 taimi), ma o loʻo taofia tumau le ipu o le Ipu a le Lalolagi talu ai, le Rimet Cup, ina ua manumalo i le 3 Ipu a le Lalolagi. O le nofoaga na fanau mai ai le lakapi faaonaponei o Egelani, o lana au na manumalo i le Ipu a le Lalolagi mo le taimi muamua i le 1966. O le ipu o le Ipu a le Lalolagi o loʻo i ai nei o le Hercules Cup, na manumalo ai Siamani, lea na manumalo ai i le Ipu a le Lalolagi i le fa taimi, mo le taimi muamua i le 1974 ma ua fa'aaogaina talu mai lena taimi. I le 2002 Korea-Iapani Ipu a le Lalolagi, o le au a le atunuu Saina na agai atu i le faaiuga o le Ipu a le Lalolagi mo le taimi muamua.

FIFA Ipu a le Lalolagi Qatar 2022 o le luasefululua FIFA World Cup. O le taimi muamua lea i le talafaasolopito e faia i Qatar ma Sasaʻe Tutotonu, ma le taimi lona lua i Asia. E le gata i lea, o le Ipu a le Lalolagi i Qatar o le taimi muamua lea o le a faia ai le Ipu a le Lalolagi i le itu i matu o le lalolagi i le taumalulu ma o le a talimalo ai se atunuu e lei oo lava i le faaiuga o le Ipu a le Lalolagi.

I le aso 15 o Iulai, 2020, na faalauiloa ai le faasologa o le Ipu a le Lalolagi o le 2022 Qatar, ma o taaloga uma o le a faia i malae e 8 i Qatar. I le aso 15 o Iuni, 2022, o le a fa'amauina ai 'au uma i le tulaga mulimuli. O le taaloga amata o lenei taamilosaga o le a faia i le 00:00 i le aso 21 o Novema (19:00 taimi i le lotoifale i le aso 20 o Novema), faatasi ai ma le talimalo o Qatar e taaalo ma Ekuatoa; o le a faia le faaiuga i le 23:00 i le aso 18 o Tesema (18:00 taimi i le lotoifale i le aso 18 o Tesema). ) i le Lusail Stadium.

O lenei Ipu a le Lalolagi o loʻo faʻaogaina ai fesoasoani faʻatekonolosi tetele se lua:

Fa'ata'ita'iga fa'a-semi-autometi

O le Ipu a le Lalolagi 2022 i Qatar o le a faʻaogaina le faʻaogaina o le semi-automatic offside penalty technology e fesoasoani ai i laufali i le faia saʻo o sala i fafo. E sefululua mea pueata tuuto o le a setiina i lalo o le pito i luga o taʻaloga taʻitasi i le Ipu a le Lalolagi i Qatar e siaki ai mea e 29 o faʻamatalaga e uiga i le soka ma tagata taʻalo taʻitasi, ma aoina faʻamaumauga i le maualuga o le 50 taimi i le sekone e faʻamaonia ai faʻamaumauga patino o le polo ma tagata taaalo i luga o le malae. O le fa'amaopoopoina o vaega ta'itasi o le tino o le tagata ta'alo o le a fa'amauina, lea e mafai ona fa'amautinoa ai le sa'o lelei o sala i fafo.

E tusa ai ma lenei tekinolosi, o le a tuʻuina se masini i totonule polo Ipu a le Lalolagi a Qatar "Al Rihla",ma o le a auina atu e le masini faamatalaga o le polo i le au laufali vitiō i se taimi e 500 taimi i le sekone, ina ia mautinoa ai le saʻo o le faamasinoga o le tulaga o le tagata taalo e fesootai ma le polo .

Faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi atamai faʻapitoa, o le a tuʻuina atu e le tekonolosi faʻasalalauga faʻafuaseʻi i fafo mo laufaʻailoga fesoasoani vitio. A o lei logoina le laufali i luga o le malae, o le a faia e le laufali vitio ni siaki se lua e iloa ai pe o le tulaga lelei o le tagata taalo (atonu o vae, tino) o loʻo i tua. E mafai ona mae'a lenei faiga i totonu o ni nai sekone.

A maeʻa ona fesoasoani le laufali fesoasoani vitio i le laufali e faʻamaonia le iʻuga o le faasalaga, o le a faʻatupuina se animation 3D e ala i faʻamaumauga aoina, ma o le mafuaʻaga o le faʻasalaga i fafo o le a faʻamatalaina mai le vaaiga sili.

Tekonolosi Fa'alili malae

E ui o le 2022 World Cup i Qatar o le a faia i le va o Novema ma Tesema, o le vevela i le Fagaloa e ono oʻo lava i le 25°C-30°C. Ina ia faʻaitiitia le vevela i le 18 ° C-24 ° C, o le malae taʻalo ua faʻapipiʻiina i tekinolosi faʻamafanafana ma se taualuga toe faʻaleleia e tuʻuina atu ai tagata taʻalo ma tagata fiafia i se siosiomaga e sili atu ona lelei le taʻaloga ma matamata.
E fitu mai ta'aloga e valu i lenei Ipu a le Lalolagi ua fa'aaogaina tekinolosi fa'amalo e fa'atumauina ai le malu ma le manaia o totonu o le malae. O le le fa'aogaina o le tekonolosi o le 974 Stadium fa'alenatura, e le mana'omia se malulu fa'afetai ona o lona latalata i le talafatai.

O le ai ai se nofoaga autu mo le malosi e lata ane i le malae taalo, lea o le a paipa ai le vai malulu i le nofoaga. E fa'apipi'i 'ea fa'a'avevela i tafatafa o le malae lakapi ma lalo ifo o le faletele, ma i le taimi o le ta'aloga, o le a fa'aauau pea ona tuleia le ea malulu mai le savili i le malae ma le vaega o le aofia. O lenei faiga e masani ona faʻaaogaina le malosi o le vevela e liua mai le malosi o le la mo le faʻamafanafanaina, ma o le ea malulu e faʻasalalau atu i paipa i le malae atoa. O le taimi muamua foi lea ua fa'aaogaina ai se auala fa'apea.
E le gata i lea, o le taualuga tulaga ese e mafai ona toe faʻaleleia e faʻaleleia atili ai le faʻamafanafanaga, o lona uiga o le faʻaogaina o le vai ma le malosi e manaʻomia mo le faʻaogaina o le ea e le ovaina. I le tulaga o le leaga o le tau, e mafai foi ona tapuni le taualuga toe faʻaaogaina.

I le taimi o le faigamalaga e matamata i le Ipu a le Lalolagi, ave a matou mint oloa i soo se taimi, lea e mafai ona toe faʻafouina ai lou mafaufau ma iloa atili ai le soka.

FIFA_900_411

O le faagasologa autu o le taaloga

I le aso 11 o Aokuso, 2022, na faalauiloa aloaia ai e le FIFA o le taaloga amata o le 2022 Qatar World Cup o le a suia mai le 13:00 Doha taimi i le aso 21 o Novema (18:00 Beijing taimi i le aso 21) i le 19:00 Doha taimi ia Novema 20 (Taimi Beijing). Taimi i le 0:00 i le aso 21 o Novema), o le a taʻalo le talimalo Qatar ma Ekuatoa.

O Oketopa 21, 2022, na faalauiloa aloaia ai le 2022 Qatar World Cup.

I le aso 19 o Novema, 2022, o le 32 pito i luga o 'au o loʻo auai i le 2022 Qatar World Cup ua taunuʻu uma i Qatar.

I le aso 21 o Novema, 2022, na amata ai le taamilosaga muamua a le Vaega A o le Ipu a le Lalolagi 2022 i Qatar i le Gulf Stadium. Na faia'ina Qatar 0-2 ia Ekuatoa ma avea ai ma tagata talimalo muamua na faia'ina i le taaloga muamua o le Ipu a le Lalolagi. I le aso lava lea, i le taamilosaga muamua o le Vaega B o le Ipu a le Lalolagi i le 2022 i Qatar, na manumalo ai Egelani ia Iran 6-2.

O Novema 22, 2022, i le taamilosaga muamua o le Vaega B o le 2022 World Cup i Qatar, le US team 1-1 Wales, Timothy Weah sikoa ma Bell tutusa. I le aso lava lea, i le taamilosaga muamua o le Vaega C o le Ipu a le Lalolagi i le 2022 i Qatar, na toe suia ai e Saudi Arabia Atenitina 2-1.

I le aso 23 o Novema, 2022, i le taamilosaga muamua o le Vaega E o le 2022 World Cup i Qatar, na toe suia ai e le au Iapani le au Siamani 2-1.

I le aso 24 o Novema, 2022, i le taamilosaga muamua o le Vaega F o le 2022 World Cup i Qatar, na manumalo ai le au Belgian i le au a Kanata 1-0.

Faʻamatalaga e uiga i le atunuu o Qatar

O le Setete o Qatar (Arapi: دولة قطر, Igilisi: The State of Qatar), e taʻua o Qatar, le laumua o Doha, o loʻo i luga o le Penisula Qatar i le talafatai i saute sisifo o le Fagaloa o Peresia. O lo'o i ai se tau toafa vevela, o laufanua o le atunu'u e maualalo ma mafolafola, ma o le suau'u ma le kesi faanatura e matua'i tamaoaiga. O le aofaʻiga atoa o le 11,521 sikuea kilomita, ma le talafatai e 563 kilomita le umi. E leai se va'aiga fa'ale-pulega fa'aitumalo, ma ua vaevaeina le atunu'u i 9 itulagi fa'atotonu i nisi o 'a'ai tetele. E oʻo mai ia Setema 2022, Qatar o loʻo i ai le aofaʻi atoa o le 2.658 miliona, o le atunuu Arapi. O Islama o le lotu a le setete o Qatar, ma o le toʻatele o ona tagata e talitonu i Islama. O le gagana Arapi o le gagana aloaʻia, ma o le Igilisi foi e tautala lautele i le lotoifale.

Aisea ua matua mauoa ai le atunuu o Qatar?

Ole alamanuia poutū ole tamaoaiga a Qatar ole suau'u ma le kesi ma ana alamanuia petrokimia. O le lalolagi aupito tele lea e gaosia ma fa'atau atu le kesi fa'alenatura fa'asuavai, ma o ana suau'u ma kesi e fa'atau atu e tele naua. Faʻatasi ai ma le faʻatinoina o le taʻiala o le faʻalauteleina o le tamaoaiga, o le faʻamoemoe o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga e mautu, o le siosiomaga pisinisi e faʻateleina le atoatoa, faʻatasi ai ma atinaʻe faʻaonaponei e pei o auala, alalaupapa, malae vaʻalele, taulaga ma fesoʻotaʻiga, tulaga saogalemu lautele e lelei, ma le tikeri. o maketi e fai si maualuga. Qatar o se sui o faalapotopotoga faava o malo ma faaitulagi e pei o Malo Aufaatasi, le Faalapotopotoga o le Galulue Faʻa-Islam, le Liki o Arab States, le Fono Faʻatasi mo Setete Arapi o le Fagaloa, ma le Faalapotopotoga o Fefaʻatauaʻiga a le Lalolagi. O se sui o le World Natural Gas Exporting Countries Forum ma le laumua o le Forum. I le 2021, o le GDP a Qatar e 169.2 piliona tala Amerika.

Dosfarm o lo'o i ou tafatafa

E mafai ona e vaʻai faʻamatalaga autu o le taʻaloga o le aso i le vaega o faʻamatalaga, ma o le a matou fiafia i le Ipu a le Lalolagi ma le matagofie o le lakapi faʻatasi ma oe.

9


Taimi meli: Nov-25-2022